MLS Football Jersey
×

Shilen Patel: Lastnik West Bromwich Albiona z visokimi, realističnimi cilji in potrpežljivostjo

Shilen Patel: Lastnik West Bromwich Albiona z visokimi, realističnimi cilji in potrpežljivostjo

Še en angleški klub, še eno moštvo iz West Midlandsa, še en nov ameriški lastnik z ambicijami.

Toda novi glavni mož West Bromwicha Albiona Shilen Patel te ambicije združuje z realizmom.

43-letni poslovnež je prevzel klub Championship, ki si prizadeva za napredovanje v Premier League prek play-offa.

Albion je peti, že nekaj tednov je peti in zdi se, da bo peti ostal tudi naslednjih nekaj tednov. Nagrada za to bi bila možnost ena proti štirim, da se maja vrne v prvo ligo.

Toda Patel je dejal: “Nihče ne more vplivati na prihodnost. Vse, kar lahko storimo, je, da vplivamo na prihodnost in naredimo stvari, ki bi lahko prinesle najboljši možni izid. Pripraviti pa se moramo tudi na najslabši možni izid.

“Največja napaka, ki jo lahko naredite pri katerem koli klubu iz prvenstva, je, da predvidevate, da boste v naslednji sezoni igrali v prvi ligi.”

Patel zaključil prevzem Albiona

Ko sta z očetom Kiranom Patelom 28. februarja sklenila posel za nakup Albiona s strani njune družbe Bilkul Football WBA s sedežem na Floridi, je Patel mlajši povedal, da sta se ozrla tudi na to, kaj bi se lahko zgodilo, če se klub še ne bi vrnil v prvo ligo.

“Pomembno je bilo, da smo razumeli, kako bi lahko izgledalo naslednjih tri do pet let, če se to ne bi zgodilo,” je povedal za BBC Radio WM.

“Če se to zgodi, imaš na voljo veliko več možnosti in tvoje prednostne naloge se lahko spremenijo. Toda za zdaj se moramo ravnati v skladu s pravili in omejitvami prvenstva.

“Prizadevati si moramo, da smo v zgornjem kvartilu ekip v tej ligi, in če nam bo to še naprej uspevalo, bomo vsako leto dobili priložnost, da se uvrstimo na naslednjo raven.”
Veliki igralci, kot so Poceni ženski nogometni dresi Liverpool, Poceni nogometni dresi Manchester United za otroke, Chelsea, Leeds United, Aston Villa in Birmingham City, imajo ameriške lastnike, pri čemer so različno uspešni.

Poceni nogometni dresi Manchester United za
Shilen Patel: Lastnik West Bromwich Albiona z visokimi, realističnimi cilji in potrpežljivostjo

V čem je torej privlačnost angleškega nogometa za ameriške vlagatelje?

“Športno lastništvo je bilo vedno nekaj romantičnega,” je dejal Patel. “Svetovni nogomet – in zlasti evropski nogomet – je zanimiv s poslovnega vidika. Vložki, potencial in dostopnost.

“Če pogledate nekaj, kot so NFL, Major League Baseball ali NHL, so vrednotenja precej enotna … in v nekaterih primerih tudi pretirano visoka.

“Če najdete pravi klub v pravih okoliščinah, je priložnost, da spremenite razvrstitev in potek kluba, v nogometu veliko večja kot v ameriških ligah.”

Vpliv Toma Bradyja

Patel, ki je odraščal v ZDA, je indijskega rodu in ima očeta, rojenega v Zambiji, je bil navijač ameriškega nogometa, preden sta se mu v glavi zasukala zgodovina in potencial angleškega nogometa.

Bil je tudi navijač ekipe Tampa Bay Buccaneers. Bil je tam na večer, ko je Tom Brady leta 2021 pri 43 letih za svojo ekipo osvojil Super Bowl. In z zanimanjem je spremljal, ko je Brady lani poleti postal del birminghamskega prevzema Knightheada iz ZDA.

“Za prvenstvo je dobro, da v njem sodeluje Poceni nogometni dresi Tom Brady,” je dejal Patel. “To je celotno ligo takoj postavilo v ospredje za veliko ljudi, ki o njej prej niso razmišljali.

“Upajmo, da bo Albion zdaj dosegel večji tempo uspeha od njihovega. Vsekakor bi bilo lepo, če bi se skupaj z njim udeležili kakšne tekme.”

Patel je nato z nasmehom dodal: “In upam, da se bo domov vrnil bolj nesrečen.”

Kako je izkušnja iz Bologne pripravila Patela

Morda je bolj kot Patelovi ameriški športni vplivi pomembno desetletje, v katerem je sodeloval z italijanskim klubom Bologna iz serie A.

Patelovi so imeli delež pri prevzemu, ki ga je leta 2014 vodil Kanadčan Joey Saputo.

V sezoni 2014/15 so napredovali nazaj v prvo ligo, zdaj pa so na četrtem mestu na lestvici in imajo 10 tekem pred koncem zagotovljeno mesto v Ligi prvakov.

“Joey je opravil odlično delo, da je vrnil vero,” je dejal Patel. “In po desetih letih vidimo sadove ustrezne infrastrukture, ki je bila vzpostavljena. Od začetka je bila v glavnem ista skupina ljudi.

“Zlasti ta leta so mi pokazala, kako pomembna je potrpežljivost. To mi je omogočilo, da sem se tega lotil s široko odprtimi očmi.”

Patel je ob prihodu navijačem odgovoril na dve veliki vprašanji. Ali bo Albión odplačal posojilo, ki je presegalo 20 milijonov funtov in ga je najela ameriška investicijska skupina MSD Holdings, s katerim so ga obremenili prejšnji lastniki? In ali bo delo izjemno priljubljenega glavnega trenerja Carlosa Corberana varno?
“Če je na položaju že posameznik, kot je Carlos Corberan, ni razloga za skrb,” je dejal. “Če že imaš nekoga, kot je Carlos, lahko razmišljaš o najboljših rezultatih, namesto da bi se ukvarjal s tem, kaj bo sledilo.

“Kar zadeva posojilo MSD, bo čas za njegovo obravnavo, vendar glede na njegovo strukturo ni nobene posebne koristi od tega, da bi ga odplačali prvi dan.”

Pravzaprav je njegovo zanimanje za Albion – in West Bromwich – bolj filantropske narave, če pustimo ob strani napredovanje in možnost, da s tem zasluži denar. to je lastnost, ki se jo je naučil od svoje družine.

“Ena od stvari, ki sem jih vedno najbolj občudoval pri svojem očetu in tudi njegovem očetu pred njim, je bila ta, da je bila tudi takrat, ko so bile okoliščine tesne in omejene, vedno prisotna želja narediti nekaj za druge,” je dejal.
“Moj dedek nikoli ni bil bogat človek, vendar je bil naš dom v Zambiji vedno odprt.

“Še vedno srečujem ljudi po vsem svetu, ki mi povedo, da je njihov oče ali ded nekoč ostal v našem domu v Zambiji, mesec ali celo do šest mesecev.

“Moja zgodovina je zame zelo pomembna in pomembno je, kako jo prenašam naprej.

“Moj oče bo prihodnji teden star 75 let in namesto velike zabave bo prerezal trak nove bolnišnice, ki smo jo dali zgraditi in je prinesla delovna mesta za dodatnih 200 zdravnikov. To je zanj pomembno.

“Z West Bromwich Albionom si predstavljam številne priložnosti za spreminjanje miselnosti. Moja širša vizija vključuje ustanovitev svetovnih akademij v regijah, ki nimajo dovolj storitev. Gre za to, da prispevamo k tej trajni zapuščini.”

Post Comment

MLS Football Jersey